BLACK G | KUNYIT HITAM | CAPSUL : SIHAT SENTIASA SETIAP HARI

KEMBALI SIHAT SECARA SEMULAJADI

Formula daripada kunyit hitam hasil R&D saintis MARDI

Penjelasan tentang potensi kunyit hitam oleh Dr. Zuraida, Saintis MARDI merangkap ketua penyelidik R&D penghasilkan produk berasaskan kunyit hitam.

Hidup tersiksa kerana penyakit?

Bacaan gula yang tinggi

Tekanan darah yang bermasalah

Saluran banyak tersumbat

Dan bermacam – macam penyakit moden

Kesannya sangat tak menyenangkan.

Nak buat kerja rasa tak selesa

Selalu minta cuti sampai kena sindir

Penat sebab kena selalu ke hospital untuk follow up

Nak ke mana-mana pun takut apa-apa berlaku

Tak boleh nak bebas buat aktiviti macam orang lain

Nak makan yang sedap-sedap pun tak berani

Risiko yang bakal dihadapi kalau dibiarkan berterusan

Terpaksa lalui pembedahan

Rawatan yang mahal dan berisiko

Risiko kematian mengejut memang ada

Kembalikan kesihatan anda dengan Black G Kapsul

Black G Kapsul merupakan produk berasaskan herba istimewa Kunyit Hitam (Kaempferia parviflora) yang tinggi kandungan Bioflavonoids.

Kandungan Bioflavonoid yang tinggi dalam kunyit hitam (sumber data : kajian MARDI)

Bagaimana Black G Kapsul membantu mengembalikan kesihatan anda?

Black G Kapsul yang diperbuat daripada kunyit hitam mempunyai kandungan BioFlavonoids yang tinggi.

Antara fungsi Bioflavonoids yang telah dikenalpasti melalui kajian ialah :

ANTI OKSIDAN YANG BAIK

MENGURANGKAN RISIKO SAKIT OTOT

MENGURANGKAN SAKIT KEPALA DAN PERUT

MENINGKATKAN KEKUATAN OTOT

MENINGKATKAN BEKALAN DARAH KE SEL-SEL OTAK.

MEMBANTU MENGIMBANGI TAHAP HORMON DAN HAID BAGI WANITA

MENCEGAH MALARIA ATAU DENGGI

ANTIKULAT DAN ANTIMIKROBAKTERIA SEDERHANA

ANTI KEMURUNGAN

PENYAKIT KERADANGAN YANG BERKAITAN GOUT, ALAHAN, ULSER APTHOUS DAN ULSER PEPTIK.

KESAN ANTI-GASTRIK ULSER

KESAN ANTI-OBESITI

PENINGKATAN ALIRAN DARAH

MENCEGAH DAN PENAWAR PENYAKIT ALZHEIMER

MENGAWAL GULA DALAM DARAH

MELANCARKAN PEREDARAN DARAH

MENINGKATKAN KEINGINAN, MENINGKATKAN KEKUATAN DAN TENAGA, MENGURANGKAN KELETIHAN

MEMBANTU SISTEM PENGHADAMAN

MENGURANGKAN TRIGLISERIDA (KOLESTROL JAHAT)

3 ciri utama Black G Kapsul

Berkesan

Pengambilan black ginger secara berterusan menunjukkan hasil yang sangat positif dan apabila diambil pada dos yang mencukupi untuk beberapa hari, keputusan yang mengagumkan dapat diperhatikan. Berkesan dalam masa 30-60 minit, tahan sehingga 24 jam

Selamat

Produk-produk yang dihasilkan DIJAMIN SELAMAT DAN BEBAS DARI BAHAN-BAHAN TERLARANG. Semua produk yang dihasilkan adalah kajian bersama MARDI dan ia akan terus dipantau oleh pihak MARDI agar tiada bahan-bahan terlarang ditambah ataupun dimanipulasi.

Mudah

Hanya amalkan sebiji sehari sebelum sarapan.

1 botol Black G Kapsul mengandungi 30 biji / 400mg

Satu-satunya produk kunyit hitam yang ada kolaborasi dengan MARDI

Segalanya bermula pada pertengahan 2016 dimana termeterai perjanjian projek kolaborasi bersama MARDI (Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia) & Black G Sdn. Bhd. “Evaluation, development and up-scaling of black ginger based product” (K/FS 019110).

Hasil projek kolaborasi bersama MARDI (Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia) dan dana yang telah disuntik oleh syarikat berjaya menghasilkan beberapa produk berasaskan kunyit hitam. Projek kolaborasi ini telah ditandatangani oleh MARDI bersama syarikat  Black G Sdn. Bhd. dibawah tajuk “Evaluation, development and up-scaling of black ginger based product” yang diketuai oleh Dr Zuraida Ab Rahman berkepakaran dalam bidang Bioteknologi & Biokimia tumbuhan.

Amalkan Black G Kapsul untuk kehidupan yang lebih bermakna

Hati lebih tenang sebab penyakit telah berkurang dan sembuh

Buat aktiviti kesukaan tanpa risau sebab rasa lebih bertenaga

Dapat makan makanan kegemaran sebab kesihatan sudah semakin baik

Lebih bahagia dan ceria sebab tenaga telah pulih

Menunaikan ibadat lebih khusyuk dan sempurna kerana tiada rasa sakit-sakit waktu beribadat

Antara Kajian Antarabangsa yang menunjukkan kelebihan kunyit hitam (Kaempferia Parviflora)

1. Journal of Ethnopharmacologicalcommunication. Anti-allergy activity of compound from kaempferia parviflora. (2008). 116: 191-193

2. Journal of Pharmaceutical Sciences. Effects of Kaempferia Parviflora Extracts and Their Flavone Constituents on Pglycoprotein Function. (2007) 96(1): 223–233

3. Journal Food Chemistry. Anti-inflammatory effects of compounds from Kaempferia parviflora and Boesenbergia pandurata. Volume 115, Issue 2, 15 July 2009, Pages 534–538

4. Journal of Fitoterapia. Bioactive flavonoids from Kaempferia parviflora (2004).75(1):89-92.

5. The Journal of the Society of Reproduction and Fertility. Effects of Kaempferia parviflora extracts on reproductive parameters and spermatic blood flow in male rats.(2008) 136(4): 512-522

6. American Journal of Agricultural and Biological Sciences. Aphrodisiac activity of Kaempferia parviflora.. (2012). 7(2): 114-120

7. American Journal of Pharmacology and Toxicology. Anti-­‐Stress Effects Of Kaempferia

8. Parviflora In Immobilization Subjected Rats. (2013)., 8 (1): 31-­‐38.

9. Journal Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine. The protective effect of Kaempferia parviflora extract on UVB-­‐induced skin photoaging in hairless mice. (2014). 30(5):237-­‐245

ANUGERAH PRODUK CEMERLANG daripada PERSATUAN PENGELUAR UBAT TRADISIONAL MELAYU MALAYSIA (PURBATAMA)

Lebih 90,000 pengguna

97,854PENGGUNA

Apa kata mereka yang telah mencuba

“Kebas-kebas tangan dah tak ada lagi”

“Alhamdulillah, saya rasa makin sihat. Begitu juga masalah fibroid saya dari 2 cm sekarang 1.6 cm”

“Badan rasa ringan dan pergerakan semakin aktif, memang rasa lain daripada biasa”

“Kencing manis dulu atas 9.8 sekarang 4.4”

“Alhamdulillah, Doc cakap fibroid dah makin kecik atau boleh kira dah takde”

“Gout dah takde. Yahooo.. Sekarang dah boleh makan seafood balik”

“Pergi buat blood test, syukur.. Bp 135/85. Gula 4.8. Kolestrol 4.7”

“Kekuatan jantung rasa amat baik. Urat-urat saraf kesan minor strok pun semakin membaik”

“Bacaan kolestrol dah turun. Berat pun turun jugak”

“Saya alami sakit lutut dan kebas-kebas tangan. Saya makan kapsul pagi dan liquid malam. Hanya 2 hari hilang terus”

Soalan yang biasa ditanya oleh pelanggan

SIAPA SESUAI MAKAN?

Produk ini boleh dimakan oleh sesiapa pun yang berusia 13 tahun ke atas. Bagi yang ada penyakit kronik dinasihatkan mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

SAKIT APA JUGA BOLEH MAKAN?

Produk ini bukanlah ubat. Ia merupakan produk kesihatan yang penuh dengan khasiat yang mengembalikan kesihatan kita secara menyeluruh.

BERAPA LAMA BERKESAN?

Kesan bergantung kepada kesihatan dan keadaan sistem tubuh badan individu.

PERLU MAKAN UBAT HOSPITAL KE?

Ini adalah produk kesihatan. Tidak jadi masalah untuk makan bersama dengan ubat hospital.

BOLEH BERHENTI KE KALAU DAH SEMBUH?

Produk ini bertujuan untuk memberikan khasiat supaya tubuh badan dapat berfungsi dengan baik dan mencegah penyakit.

JAMINAN KESELAMATAN

Produk-produk yang dihasilkan DIJAMIN SELAMAT DAN BEBAS DARI BAHAN-BAHAN TERLARANG. Semua produk yang dihasilkan adalah kajian bersama MARDI dan ia akan terus dipantau oleh pihak MARDI agar tiada bahan-bahan terlarang ditambah ataupun dimanipulasi. Produk yang dihasilkan bersama MARDI telah diberi hak kepada syarikat untuk mengilang, mengeluar dan memasar semua produk-produk berasaskan Kunyit Hitam. BLACK G akan menjadi produk yang pertama menggunakan Kunyit Hitam sebagai bahan asas untuk produk makanan tambahan yang berdaftar di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sekiranya tiada sebarang kesan selama 60 hari (2 bulan) penggunaan kami akan pulangkan duit anda 100%.

Beli sekarang!

1 BOTOL

RM120

  • Tambah RM10 untuk pos
  • Dilindungi jaminan wang dipulangkan jika tidak berkesan

Beli Sekarang!

Laman tempahan akan dibuka selepas anda menekan butang hijau diatas.

2 BOTOL

Jaminan wang dipulangkan

RM240

  • Free postage
  • Dilindungi jaminan wang dipulangkan jika tidak berkesan

Beli Sekarang!

Laman tempahan akan dibuka selepas anda menekan butang hijau diatas.

3 BOTOL

Jaminan wang dipulangkan

RM360

  • Free postage
  • Dilindungi jaminan wang dipulangkan jika tidak berkesan

Beli Sekarang!

Laman tempahan akan dibuka selepas anda menekan butang hijau diatas.

Anda disarankan mengambil 2 botol untuk kesan yang maksima. Hanya pembelian 2 botol dan ke atas sahaja akan diberikan Money Back Guarantee sekiranya produk tidak berkesan.


Jangan risau, kalau tak menjadi kami BAYAR 100% KERUGIAN anda kembali

All Rights Reserved :Smart D Enterprise ( JM0540958-K )
Alamat : No 1 Lot 720 , Jln Salim Baharu , Kampung Sungai Danga , Johor Baharu ,81200 , Johor
Tel: 019 750 8499 | Email: halimdanga@gmail.com

*PENAFIAN: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi. Kita berikhtiar, tuhan yang menyembuhkan.

PRIVACY POLICY: We use Google AdWords Remarketing to advertise this website across the Internet. AdWords remarketing will display relevant ads tailored to you based on what parts of this website you have viewed by placing a cookie on your machine. THIS COOKIE DOES NOT IN ANYWAY IDENTIFY YOU OR GIVE ACCESS TO YOUR COMPUTER The cookie is used to say “This person visited this page, so show them ads relating to that page.” Google AdWords Remarketing allows us to tailor our marketing to better suit your needs and only display ads that are relevant to you. If you do not wish to participate in our Google AdWords Remarketing, you can opt out by visiting Google’s Ads Preferences Manager

Leave a Comment

Your email address will not be published.