BLAGK G | KHASIAT KUNYIT HITAM : PUNCA KENCING MANIS ATAU DIABETES ( C )

Punca Kencing manis anda makin tidak terkawal?

Kami tahu langkah kawal kencing manis anda.Mengejutkan! Dijangkakan menjelang tahun 2025, tujuh juta rakyat Malaysia berkemungkinan mengidap penyakit kencing manis. Data yang dikongsikan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) itu tidak boleh diabaikan memandangkan penyakit ini mampu menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira peringkat umur lebih-lebih lagi bagi yang tidak mengamalkan gaya pemakanan sihat.

Penyakit kencing manis atau nama saintifiknya diabetis berlaku apabila metabolisme tubuh terganggu sehingga mengakibatkan glukosa di dalam badan tidak dapat dimanfaatkan sebagai tenaga secara maksimum. Buat masa ini sebanyak 3.5 juta rakyat Malaysia mengidap kencing manis di mana dianggarkan satu dari lima orang dewasa merupakan pengidap kecing manis.

Oleh itu, anda bukan hanya perlu mengetahui punca dan tanda-tanda anda mengidap penyakit darah kencing manis tetapi anda perlu tahu bagaimana untuk mencari langkah penyelesaian bagi mengawal penyakit kencing manis anda. Lebih baik lagi jika ada mampu mengelak dari menjadi salah seorang pesakit kencing manis.

Punca Penyebab kencing manis

1. Berlebihan berat badan atau kegemukan

2. Tidak bersenam dan gaya hidup tidak aktif

3. Pemakanan

Pengambilan makanan tinggi lemak, kurang serat, lebih kandungan gula.

4. Keturunan.

Diabetes mempunyai perkaitan yang kuat dalam keluarga.

5. Peningkatan Umur

Apa masalah yang kerap dialami pesakit kencing manis?

Penglihatan menjadi kabur

Kandungan gula dalam darah yang tinggi boleh menyebabkan perubahan pada bentuk kanta dan mata yang seterusnya mengakibatkan seseorang mengalami kabur penglihatan.

Hilang berat badan

Anda kena hati-hati apabila berat badan menurun tiba-tiba walaupun kuantiti makanan yang diambil adalah sama setiap hari. Inilah antara tanda kencing manis. Ini terjadi apabila badan anda gagal untuk memproses glukosa sebagai tenaga yang menyebabkan ia mula memecahkan otot dan lemak untuk menghasilkan tenaga.

Sentiasa berasa dahaga

Apabila air banyak hilang anda akan menjadi lebih dahaga. Itulah antara petanda badan anda sedang cuba menggantikan air yang telah hilang.

Letih

Selera makan meningkat

Kerap membuang air kecil terutamanya pada waktu malam

Apabila waktu malam pula, selalu ke tandas untuk kencing. Lebihan glukosa dalam saluran darah membuatkan buah pinggang bekerja lebih keras untuk memprosesnya. Ini menyebabkan seseorang menjadi kerap membuang air kecil pada waktu malam.

Luka yang lambat sembuh

Sistem saluran darah yang rosak kerana gula berlebihan juga turut memberikan kesan kepada penyembuhan luka kerana darah tidak dapat disampaikan kepada anggota-anggota badan. Anda juga mungkin tidak akan rasa sakit pada bahagian yang luka.

Sering kebas pada tangan dan kaki

Ia berlaku disebabkan oleh kerosakan pada sistem saraf atau pembuluh darah yang menyebabkan seseorang mengalami kesemutan, kebas atau bengkak pada tangan dan kaki. Ini kerana darah tidak lagi sampai pada hujung saraf anggota badan.

Apa akan jadi jika penyakit kencing manis

anda tidak dikawal dan dirawat sekarang?

1. Komplikasi mata (buta, glaukoma, katarak) – Kencing manis menjadi punca buta paling umum dalam kalangan dewasa yang berusia antara 20 hingga 74 tahun. Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (NHMS) 2006 mendapati 15,000 hingga 39,000 kehilangan penglihatan disebabkan penyakit kronik ini. Selain itu anda juga boleh mengidap glaucoma atau katarak yang akan menghadkan penglihatan anda.2. Kegagalan buah pinggang – Pesakit kencing manis mempunyai kawalan gula yang tidak bagus. Pesakit seperti ini boleh mengalami kegagalan buah pinggang setelah beberapa tahun mengalami kencing manis.

3. Kerosakan saraf – Hilang deria rasa pada saraf anda.4. Strok – berlaku kerosakan saluran darah di otak.

5. Penyakit jantung – Risiko pesakit kencing manis mendapat gangguan kesihatan jantung tinggi dengan kekerapan lapan kali ganda berhadapan serangan berkaitan kesihatan kardiovaskular (jantung). Tempoh mendapat penyakit lemah jantung dianggarkan lima hingga 15 tahun selepas didiagnosis kencing manis.6. Pemotongan anggota badan terutamanya kaki – Luka yang lambat pulih berisiko menjadi semakin teruk dan membusuk. Sekiranya sudah membusuk, jalan untuk menyembuhkannya ialah dengan memotong anggota badan tersebut bagi mengelakkan luka berkenaan merebak ke bahagian lain.

Simptom atau tanda-tanda berkenaan akan mula dirasai sekiranya penyakit kencing manis anda di tahap serius. Namun sedarkan anda ramai yang tidak menyedari mereka merupakan pesakit kecing manis.

Walapun anda merasakan anda sihat sekarang, ini tidak akan mengecualikan risiko sakit kencing manis lebih-lebih lagi bagi mereka yang tidak mengamalkan pemakanan sihat, gemar makan makanan segera, tidak bersenam dan lain-lain lagi. Sekiranya sudah didignosis sebagai pengidap sakit kecing manis, adakah anda mahu bergantung sepenuhnya kepada ubat-ubatan berkenaan.

Tidak salah andainya anda mencuba sesuatu yang mampu membantu anda mengurangkan risiko mengidap penyakit kencing manis.

Bagaimana BLACK G NUTRIMA R&D OLEH MARDI membantu menyelesaikan penyakit kencing manis?

Black G Kapsul merupakan produk berasaskan herba istimewa Kunyit Hitam (Kaempferia parviflora) yang tinggi kandungan Bioflavonoids.

Kandungan Bioflavonoid yang tinggi dalam kunyit hitam (sumber data : kajian MARDI)

Bagaimana Black G Kapsul membantu mengembalikan kesihatan anda?

Black G Kapsul yang diperbuat daripada kunyit hitam mempunyai kandungan BioFlavonoids yang tinggi.

Antara fungsi Bioflavonoids yang telah dikenalpasti melalui kajian ialah :

ANTI OKSIDAN YANG BAIK

MENGURANGKAN RISIKO SAKIT OTOT

MENGURANGKAN SAKIT KEPALA DAN PERUT

MENINGKATKAN KEKUATAN OTOT

MENINGKATKAN BEKALAN DARAH KE SEL-SEL OTAK.

MEMBANTU MENGIMBANGI TAHAP HORMON DAN HAID BAGI WANITA

MENCEGAH MALARIA ATAU DENGGI

ANTIKULAT DAN ANTIMIKROBAKTERIA SEDERHANA

ANTI KEMURUNGAN

PENYAKIT KERADANGAN YANG BERKAITAN GOUT, ALAHAN, ULSER APTHOUS DAN ULSER PEPTIK.

KESAN ANTI-GASTRIK ULSER

KESAN ANTI-OBESITI

PENINGKATAN ALIRAN DARAH

MENCEGAH DAN PENAWAR PENYAKIT ALZHEIMER

MENGAWAL GULA DALAM DARAH

MELANCARKAN PEREDARAN DARAH

MENINGKATKAN KEINGINAN, MENINGKATKAN KEKUATAN DAN TENAGA, MENGURANGKAN KELETIHAN

MEMBANTU SISTEM PENGHADAMAN

MENGURANGKAN TRIGLISERIDA (KOLESTROL JAHAT)

3 ciri utama Black G Kapsul

Berkesan

Pengambilan black ginger secara berterusan menunjukkan hasil yang sangat positif dan apabila diambil pada dos yang mencukupi untuk beberapa hari, keputusan yang mengagumkan dapat diperhatikan. Berkesan dalam masa 30-60 minit, tahan sehingga 24 jam

Selamat

Produk-produk yang dihasilkan DIJAMIN SELAMAT DAN BEBAS DARI BAHAN-BAHAN TERLARANG. Semua produk yang dihasilkan adalah kajian bersama MARDI dan ia akan terus dipantau oleh pihak MARDI agar tiada bahan-bahan terlarang ditambah ataupun dimanipulasi.

Mudah

Hanya amalkan sebiji sehari sebelum sarapan.

1 botol Black G Kapsul mengandungi 30 biji / 400mg

Satu-satunya produk kunyit hitam yang ada kolaborasi dengan MARDI

Segalanya bermula pada pertengahan 2016 dimana termeterai perjanjian projek kolaborasi bersama MARDI (Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia) & Black G Sdn. Bhd. “Evaluation, development and up-scaling of black ginger based product” (K/FS 019110).

Hasil projek kolaborasi bersama MARDI (Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia) dan dana yang telah disuntik oleh syarikat berjaya menghasilkan beberapa produk berasaskan kunyit hitam. Projek kolaborasi ini telah ditandatangani oleh MARDI bersama syarikat  Black G Sdn. Bhd. dibawah tajuk “Evaluation, development and up-scaling of black ginger based product” yang diketuai oleh Dr Zuraida Ab Rahman berkepakaran dalam bidang Bioteknologi & Biokimia tumbuhan.

Amalkan Black G Kapsul untuk kehidupan yang lebih bermakna

Hati lebih tenang sebab penyakit telah berkurang dan sembuh

Buat aktiviti kesukaan tanpa risau sebab rasa lebih bertenaga

Dapat makan makanan kegemaran sebab kesihatan sudah semakin baik

Lebih bahagia dan ceria sebab tenaga telah pulih

Menunaikan ibadat lebih khusyuk dan sempurna kerana tiada rasa sakit-sakit waktu beribadat

Antara Kajian Antarabangsa yang menunjukkan kelebihan kunyit hitam (Kaempferia Parviflora)

1. Journal of Ethnopharmacologicalcommunication. Anti-allergy activity of compound from kaempferia parviflora. (2008). 116: 191-193

2. Journal of Pharmaceutical Sciences. Effects of Kaempferia Parviflora Extracts and Their Flavone Constituents on Pglycoprotein Function. (2007) 96(1): 223–233

3. Journal Food Chemistry. Anti-inflammatory effects of compounds from Kaempferia parviflora and Boesenbergia pandurata. Volume 115, Issue 2, 15 July 2009, Pages 534–538

4. Journal of Fitoterapia. Bioactive flavonoids from Kaempferia parviflora (2004).75(1):89-92.

5. The Journal of the Society of Reproduction and Fertility. Effects of Kaempferia parviflora extracts on reproductive parameters and spermatic blood flow in male rats.(2008) 136(4): 512-522

6. American Journal of Agricultural and Biological Sciences. Aphrodisiac activity of Kaempferia parviflora.. (2012). 7(2): 114-120

7. American Journal of Pharmacology and Toxicology. Anti-­‐Stress Effects Of Kaempferia

8. Parviflora In Immobilization Subjected Rats. (2013)., 8 (1): 31-­‐38.

9. Journal Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine. The protective effect of Kaempferia parviflora extract on UVB-­‐induced skin photoaging in hairless mice. (2014). 30(5):237-­‐245

ANUGERAH PRODUK CEMERLANG daripada PERSATUAN PENGELUAR UBAT TRADISIONAL MELAYU MALAYSIA (PURBATAMA)

Lebih 90,000 pengguna

97,854PENGGUNA

Apa kata mereka yang telah mencuba

“Kebas-kebas tangan dah tak ada lagi”

“Alhamdulillah, saya rasa makin sihat. Begitu juga masalah fibroid saya dari 2 cm sekarang 1.6 cm”

“Badan rasa ringan dan pergerakan semakin aktif, memang rasa lain daripada biasa”

“Kencing manis dulu atas 9.8 sekarang 4.4”

“Alhamdulillah, Doc cakap fibroid dah makin kecik atau boleh kira dah takde”

“Gout dah takde. Yahooo.. Sekarang dah boleh makan seafood balik”

“Pergi buat blood test, syukur.. Bp 135/85. Gula 4.8. Kolestrol 4.7”

“Kekuatan jantung rasa amat baik. Urat-urat saraf kesan minor strok pun semakin membaik”

“Bacaan kolestrol dah turun. Berat pun turun jugak”

“Saya alami sakit lutut dan kebas-kebas tangan. Saya makan kapsul pagi dan liquid malam. Hanya 2 hari hilang terus”

Siapa yang memerlukan BLACK G NUTRIMA BY MARDI Ini .

Anda yang ingin menjaga kesihatan usus

Anda yang ingin menguatkan sistem imun

Anda yang ingin meningkatkan kesuburan

Anda yang ingin meningkatkan tenaga badan

Anda yang ingin mengawal tahap glukosa darah

Anda yang ingin menggalakkan detoksifitikasi hati

Anda yang ingin mengekalkan keseimbangan biokimia

Anda yang ingin mengandungi antioksida yang tinggi

Anda yang ingin mengurangkan risiko penyakit jantung

Soalan yang biasa ditanya oleh pelanggan

SIAPA SESUAI MAKAN?

Produk ini boleh dimakan oleh sesiapa pun yang berusia 13 tahun ke atas. Bagi yang ada penyakit kronik dinasihatkan mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

SAKIT APA JUGA BOLEH MAKAN?

Produk ini bukanlah ubat. Ia merupakan produk kesihatan yang penuh dengan khasiat yang mengembalikan kesihatan kita secara menyeluruh.

BERAPA LAMA BERKESAN?

Kesan bergantung kepada kesihatan dan keadaan sistem tubuh badan individu.

PERLU MAKAN UBAT HOSPITAL KE?

Ini adalah produk kesihatan. Tidak jadi masalah untuk makan bersama dengan ubat hospital.

BOLEH BERHENTI KE KALAU DAH SEMBUH?

Produk ini bertujuan untuk memberikan khasiat supaya tubuh badan dapat berfungsi dengan baik dan mencegah penyakit.

JAMINAN KESELAMATAN

Produk-produk yang dihasilkan DIJAMIN SELAMAT DAN BEBAS DARI BAHAN-BAHAN TERLARANG. Semua produk yang dihasilkan adalah kajian bersama MARDI dan ia akan terus dipantau oleh pihak MARDI agar tiada bahan-bahan terlarang ditambah ataupun dimanipulasi. Produk yang dihasilkan bersama MARDI telah diberi hak kepada syarikat untuk mengilang, mengeluar dan memasar semua produk-produk berasaskan Kunyit Hitam. BLACK G akan menjadi produk yang pertama menggunakan Kunyit Hitam sebagai bahan asas untuk produk makanan tambahan yang berdaftar di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sekiranya tiada sebarang kesan selama 60 hari (2 bulan) penggunaan kami akan pulangkan duit anda 100%.

Beli sekarang!

1 BOTOL

RM120

  • Tambah RM10 untuk pos
  • Dilindungi jaminan wang dipulangkan jika tidak berkesan

Beli Sekarang!

Laman tempahan akan dibuka selepas anda menekan butang hijau diatas.

2 BOTOL

Jaminan wang dipulangkan

RM240

  • Free postage
  • Dilindungi jaminan wang dipulangkan jika tidak berkesan

Beli Sekarang!

Laman tempahan akan dibuka selepas anda menekan butang hijau diatas.

3 BOTOL

Jaminan wang dipulangkan

RM360

  • Free postage
  • Dilindungi jaminan wang dipulangkan jika tidak berkesan

Beli Sekarang!

Laman tempahan akan dibuka selepas anda menekan butang hijau diatas.

Anda disarankan mengambil 2 botol untuk kesan yang maksima. Hanya pembelian 2 botol dan ke atas sahaja akan diberikan Money Back Guarantee sekiranya produk tidak berkesan.


Jangan risau, kalau tak menjadi kami BAYAR 100% KERUGIAN anda kembali

All Rights Reserved :Smart D Enterprise ( JM0540958-K )
Alamat : No 1 Lot 720 , Jln Salim Baharu , Kampung Sungai Danga , Johor Baharu ,81200 , Johor
Tel: 019 750 8499 | Email: halimdanga@gmail.com

*PENAFIAN: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi. Kita berikhtiar, tuhan yang menyembuhkan.

PRIVACY POLICY: We use Google AdWords Remarketing to advertise this website across the Internet. AdWords remarketing will display relevant ads tailored to you based on what parts of this website you have viewed by placing a cookie on your machine. THIS COOKIE DOES NOT IN ANYWAY IDENTIFY YOU OR GIVE ACCESS TO YOUR COMPUTER The cookie is used to say “This person visited this page, so show them ads relating to that page.” Google AdWords Remarketing allows us to tailor our marketing to better suit your needs and only display ads that are relevant to you. If you do not wish to participate in our Google AdWords Remarketing, you can opt out by visiting Google’s Ads Preferences Manager

Post navigation

← Previous Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *