𝐇𝐈𝐁𝐀𝐇 𝐓𝐀𝐊𝐀𝐅𝐔𝐋 𝐒𝐄𝐑𝐄𝐍𝐃𝐀𝐇 𝐑𝐌𝟑𝟎 . 𝐌𝐔𝐑𝐀𝐇𝐍𝐘𝐀 !

Serendah RM30 sahaja sebulan, anda mampu sediakan Hibah Takaful kepada insan yang tersayang.

✅ Perlindungan kematian dan hilang upaya kekal keseluruhan, RM50K, RM100K dan RM200K

✅ Kematian akibat kemalangan, 2 kali ganda

Contoh jika kematian kemalangan:Perlindungan RM50K, menjadi RM100K

Perlindungan RM100K, menjadi RM200K

Perlindungan RM200K, menjadi RM400K

Berminat?Klik link ni untuk WhatsApp saya,

Saya sedia membantu anda secara online untuk dapatkan free quotation mengikut bajet anda dan penerangan lebih lanjut.

Cover satu Malaysia. Senang !

5 SEBAB UTAMA KENAPA SUAMI ISTERI WAJIB ADA HIBAH TAKAFUL.

1. SUAMI PENYUMBANG UTAMA PENDAPATAN KELUARGA.Kau kena sedar yang kau adalah penyumbang utama pendapatan keluarga kau. Pampasan daripada takaful ni gunanya untuk cover perbelanjaan yang isteri dan anak-anak perlukan. Kena sediakan 10 tahun punya gaji sebelum kau mati. Boleh? 🥰

Katakan kau buat hibah takaful RM500K. Tak panjang umur, kau meninggal dunia. Selepas beberapa hari, isteri dan anak-anak akan dapat pampasan RM500K tu.Tak perlu meminta-minta simpati orang lain. Sebab dah buat persediaan daripada awal kan.

2. SUAMI PALING BANYAK HUTANG.Kereta hutang, rumah hutang. Nanti kalau apa-apa berlaku kat kau, macam mana isteri kau nak bayar hutang-hutang tu semua. Kalau boleh, kita tak nak sampai harta kita habis kena lelong. Belum campur lagi hutang kad kredit, hutang dengan orang dan lain-lain.

3. SUAMI ADALAH KETUA KELUARGA.Dah nama pun ketua. Kenalah bertanggungjawab untuk kebajikan ahli keluarga kau sendiri. Kau kalau pergi outstation seminggu, ada bagi RM500 kat isteri kau?

Okaylah tu. Kalau kau pergi “outstation” selama-lamanya, apa yang kau nak bagi kat isteri kau buat belanja?

4. SEDIAKAN DANA PENDIDIKAN ANAKBila kau dah takda, bukan isteri je susah, anak-anak pun sama juga. Paling kurang kalau kau ada hibah takaful sebagai income protection, sebahagian daripada pampasan tu boleh terus jadi dana pendidikan untuk anak kau. Dengan pendidikan, boleh ubah nasib keluarga yang kau tinggalkan tu.

Berbaktilah kepada keluarga walau kita sudah tiada di dunia.Sepatutnya nilai hibah takaful tu mestilah sama dengan 10 tahun gaji kita.Contoh gaji kita RM4,000.

Jadi kita perlu sediakan hibah takaful RM4,000 x 12 x 10 = RM480,000 kepada anak-anak dan isteri.

5. ISTERI JUGA PERLU HIBAH TAKAFULZaman sekarang ni kebanyakan isteri bekerjaya. Jadi, jika perkara buruk berlaku kepada isteri, keluarga kau akan terjejas financially. Untuk isteri, cukup untuk sediakan 5 tahun gaji mereka.Contoh gaji isteri RM3,000.

Jadi perlu sediakan hibah takaful RM3,000 x 12 x 5 = RM180,000 kepada ibu bapa sendiri, anak-anak atau pasangan.

Bekalkan sekali medical card kepada isteri supaya dia boleh dapat rawatan yang terbaik jika sakit.

Andai sakit isteri, maka lumpuhlah rumahtangga dan kau sebagai suami juga akan terjejas kewangan akibat kos rawatannya yang tinggi.

HIBAH TAKAFUL RM100K & RM500K

Lelaki / 25 Tahun / Tidak Merokok

RM100K: RM74 sebulan

RM500K: RM220 sebulan

Lelaki / 30 Tahun / Tidak Merokok

RM100K: RM86 sebulan

RM500K: RM232 sebulan

Lelaki / 35 Tahun / Tidak Merokok

RM100K: RM98 sebulan

RM500K: RM262 sebulan

Lelaki / 40 Tahun / Tidak Merokok

RM100K: RM115 sebulan

RM500K: RM295 sebulan

Lelaki / 45 Tahun / Tidak Merokok

RM100K: RM143 sebulan

RM500K: RM364 sebulan

Tetapi, apa-apa pun ikutlah bajet masing-masing. Asalkan jangan sampai rasa terbeban setiap bulan.

Serius berminat ? Klik link ni untuk WhatsApp saya,

Malam ini sebelum tidur, tenunglah anak dan isteri kita yang dah tidur lena.

Mereka makan apa bila kita telah tiada nantinya.

PERMOHONAN DENGAN CARA ONLINE PUN BOLEH !! MAKLUM NORMA BARU DAN MASAKINI .!!

KLIK GAMBAR HBO UNTUK WHATSAPP SEGERA

** Tertaluk Terma dan Syarat

TERIMA KASIH

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *